Gradul Maxim de Indatorare la Banci 2014

11 aprilie 2014 | Credit | Fara comentarii | 17.976 vizualizari

gradul maxim de indatorare

Gradul Maxim de Indatorare

Care este Gradul Maxim de Indatorare la Banci 2014?

In ceea ce priveste gradul maxim de indatorare la banci in 2014, fiecare dintre acestia isi exprima propria formula de calcul pentru a determina rata maxima lunara cu care, un posibil client, ar putea sa se indatoreze bancii, pentru a putea returna banii imprumutati.

Fiecare banca are alte criterii, dar in mare parte sunt asemanatoare ca si concept de calcul.

In continuare, sunt cateva formule de calcul de grad maxim de indatorare la banci1. Volksbank poate oferi credite a caror rata maxima lunara poate sa atinga pana la 65% din venitul lunar al clientului, dar aceasta numai dupa ce sunt scazute cheltuielile minime de subzistenta, si anume: 100 de euro (sau aceasi valoare in RON) pentru o persoana, 175 de euro pentru doua persoane, apoi 250 de euro pentru o familie care este formata din trei persoane, si tot asa adunandu-se cate 75 de euro pentru fiecare membru al familiei. Gradul maxim de indatorare pentru o familie care are venitul sub 350 de euro (dupa scaderea cheltuielilor per membru de famile), banca accepta un procent de 45% care ar putea fi gradul maxim de indatorare la un posibil credit luat de familia respectiva. Pentru un venit ce se incadreaza intre 350 si 1250 de euro, procentul aferent gradului de indatorare poate atinge 55%, iar pentru familiile care au un venit mai mare decat 1250 de euro, gradul este de 65%.

2. OTP Bank, este ceva mai indulgent, iar procentul maxim de indatorare pentru persoanele fizice poate sa ajunga pana la 70% din veniturile sale, procent care este calculat dupa ce se scade din intregul venit cheltuielile de intretinere personala, a celorlalti membrii ai familiei (245 RON/membru de familie) si eventuale rate existente.

3. BRD, calculeaza gradul maxim de indatorare aproape la fel ca OTP Bank, adica 70% din suma ramasa din venitul lunar obtinut din care se scad cheltuielile, alte rate existente si intretinerea per membru de familie, suma care este perceputa la 265 RON / membru.


Tags:

Imprumut Rapid 2014 Credit Nevoi Personale Asigurare Auto Cerere Online