5 Motive Pentru RESPINGEREA Cererii de Credit

Cererea dvs de credit a fost respinsă, corect? O mulțime de oameni sunt în situația de a primi acest răspuns neplăcut. Ce trebuie să faceți atunci când banca (sau IFN-ul) refuză să vă acorde un împrumut?

Înainte de a trece la acțiune, trebuie să cunoașteți motivele acestei situații. Informațiile acestea nu vi se va oferi de către bancă, motiv pentru care am scris acest articol.

cerere respinsa

1. Lipsa Bonității

Toată lumea cunoaște cuvântul „bonitate”, dar totuși puțini oameni înțeleg ce înseamnă asta cu adevărat. Lipsa bonității se poate datora din mai multe cauze:

Prea multe credite active

Dacă suma tuturor ratelor lunare ale creditelor pe care le aveți depășesc 50% (sau chiar 65%) din veniturile dumneavoastra, atunci șansele de vi se accepte o nouă cerere de credit sunt aproape inexistente.

Refinanțarea creditelor

Simți că ratele lunare te îngreuneaza tot mai mult? Poți solicita o restructurare a împrumuturilor. Acest lucru micșorează rata lunară, dar extinde perioada creditului.

2. Contract de Muncă pe Perioadă Determinată

Ai un contract de muncă care urmează să se încheie peste 6-12 luni? Ei bine, asta NU înseamnă că nu poți să iei un credit de până la 5-10 ani.

Există, într-adevăr anumite bănci care acordă o atenție sporită perioadei contractului de muncă. Și nu doar atât! Banca ia în considerare și istoricul de angajare a clienților. De ce este important acest lucru?

Dacă, spre exemplu, contractul tău actual urmează să se încheie în scurt timp, iar banca vede că ai mai avut alte 2-3 contracte la aceeași firmă, atunci banca vede asta ca pe un factor pozitiv. Acest lucru dovedește responsabilitate și continuitate.

În schimb, dacă banca observă că există pauze sau întreruperi în istoricul de angajare a clientului, acest lucru poate afecta negativ decizia băncii, sau suma pe care este dispusă să o ofere clientului.

3. Scoruri Reduse

Atunci când aplici pentru un credit, banca îți calculează un scor pe baza datelor din cererea ta, împreună cu situația ta din Biroul de Credit.

Fiecare bancă are propria metoda de calcul, iar rezultatele pot să difere destul de mult între ele. Pe baza acestui scor, banca te încadrează într-o anumită categorie de debitor.

În funcție de categoria în care ai ajuns, vei putea să primești o ofertă cu dobandă mai mare sau mai mică. Mai există și cazul în care, dacă scorul este prea mic, atunci banca refuză cererea.

4. Vârsta Clientului

Clientul trebuie să nu depășească vârsta maximă admisă de către bancă pentru a obține creditul. Fiecare bancă are propriile criterii de eligibilitate. De regulă, limitele de vârstă se încadrează între 21 și 70 de ani.

Într-adevăr, există și excepții de la regulă, când banca poate fi de acord cu exinterea și mai mult a acestei perioade. Și anume, acordarea împrumutului la minim 18 ani și rambursarea creditului maxim până la 75 de ani.

5. Întârzieri ale Plăților

Depăsirea datei scadente cu mai puțin de 30 de zile nu ar trebui sa fie nicio problemă. În schimb, dacă ai întarzieri care depășesc 30 de zile, atunci banca poate să emita o informare negativă catre Biroul de Credit.

Aceasta informare poate să rămână în Biroul de Credit o perioada de aproximativ 4 ani, lucru care va influența negativ raportul interogat de către banca la care doriți să obțineți creditul.

Puteți lăsa comentarii în partea de jos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *