Care este MITUL din spatele Creditelor cu ZERO Dobanda

Poti lua un credit rapid, pentru sume mici, fara sa platesti dobanda. Adica atata cat imprumuti, tot atata dai inapoi. Asa sunt prezentate imprumuturile din aceasta categorie. Care este secretul din spatele acestor oferte?

In primul rand, aceste credite sunt oferite de IFN-uri (adica Institutii Financiare Nebancare). Iar una dintre cele mai intalnite conditii pentru a beneficia este sa fii un client nou. IFN-urile folosesc aceasta oferta pentru a aduce clienti noi.

Un alt lucru pe care trebuie sa il stii: acel credit are un termen limita de rambursare, pe care trebuie sa il respecti! In caz contrar, ti se vor aplica anumite costuri de intarziere. De asemenea, trebuie sa ai grija sa nu abia alte costuri ascunse.

Exemplu de imprumut

Sa zicem ca vrem sa imprumutam suma maxima de 2000 RON de la VivaCredit. Fiind client nou, vei putea obtine acesti bani direct in contul tau in doar cateva ore. Cei 2000 de lei va trebui sa ii returnezi in maxim 30 de zile. Daca depasesti, vei plati 24 RON pentru fiecare zi de intarziere.

Atentie! Aceste tipuri de credite ar trebui rambursate cat mai repede posibil! Pentru ca altfel se pot aduna penalitati destul de repede si destul de mari. Trebuie sa fii bine informat de catre agentul de credit inainte de a semna un contract.

Ce se intampla daca vrei inca un imprumut, dar esti deja client? Ei bine, nu vei mai putea beneficia de dobanda 0%, si va trebui sa platesti costurile dobanzii. Aceasta pot sa varieze in functie de IFN, si este in medie 35% pe luna. Deci daca imprumuti 2000 RON si ii folosesti timp de 30 de zile, va trebui sa rambursezi aproximativ 2720 RON in a 30-a zi, in functie de contract.

Avantajul acestor credite este ca primesti banii foarte repede. In doar cateva ore! Pe langa asta, majoritatea sunt solutii financiare pe care le poti obtine de acasa, fara sa mai faci drumuri. Nu recomandam aceasta categorie de credite daca ai nevoie de bani pentru perioade lungi de timp. De ce? Pentru ca poti ajunge sa platesti foarte mult in final.

Recomandarea noastra este sa te asiguri ca intelegi toti termenii si conditiile impuse de IFN-uri inainte de a lua orice decizie. Printre acestea se pot numara si urmatoarele: soldul, ratele, dobanda, penalizarile, formulele matematice de calculare, dobanda anuala efectiva, alte costuri aferente, modalitatile de primire si de rambursare a creditului, modalitati de a contacta agentii financiari si toate celelalte lucruri mentionate in contract.

Concluzie

Creditele cu ZERO dobanda sunt doar pentru clientii noi ale IFN-urilor. Acestea se pot lua doar in sume mici, au costuri mari si trebuie rambursate cat mai repede, pentru a evita costurile de penalizare. Asigura-te ca intelegi intregul mecanism de creditare, inainte de a lua o decizie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *